Εύκολο, απλό και πεντανόστιμο - Κοτόπουλο βραστό με τραχανά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα βάζετε 1 λίτρο νερό, το κοτόπουλο, το πράσο και το κρεμμύδι και βράζετε για 30?-35?, ξαφρίζοντας αρχικά για όσο χρειαστεί. Βγάζετε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο μόλις είναι έτοιμο. Αν θέλετε το ξεψαχνίζετε, διαφορετικά το κρατάτε σε ολόκληρες μερίδες.
  2. Προσθέτετε στο ζωμό της κατσαρόλας τον τραχανά (αν δείτε ότι είναι πολύς, αφαιρείτε λίγο, αντιθέτως αν κρίνετε με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας πως χρειάζεται επιπλέον υγρό, συμπληρώνετε με χλιαρό νερό) και λίγο αλάτι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 3'-4' ή όσο υποδεικνύει η συσκευασία του τραχανά.
  3. Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθετε τη φέτα και ανακατεύετε ώστε να λιώσει και να αφομοιωθεί.
  4. Ρίχνετε ξανά το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο ή τις μερίδες στην κατσαρόλα μαζί με λίγο πιπέρι. Αποσύρετε την κότα με τον τραχανά από το καυτό μάτι και σερβίρετε αφού κρυώσει ελαφρά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
50'
4

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 250 γρ. τραχανάς
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι