Η τέλεια γαρνιτούρα - Συνταγή για πατάτες σαν ακορντεόν

Εικόνα: Αρχείο Έθνος

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες. Ακουμπάτε κάθε πατάτα σε ξύλο κοπής και τη σταθεροποιείτε ανάμεσα σε δύο εργαλεία κουζίνας με μακριές λαβές (κουτάλες, πιρούνες κ.λπ., δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ).
  2. Κόβετε σε λεπτές φέτες, χωρίς να φτάνετε το μαχαίρι μέχρι κάτω κάτω -θα βρίσκει έτσι κι αλλιώς στις λαβές από τα εργαλεία- για να μη χωρίσουν οι φέτες. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετείτε τις πατάτες με την άκοπη πλευρά προς τα κάτω.
  3. Χτυπάτε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το αλάτι και την πάπρικα και περιχύνετε τις πατάτες με το μείγμα. Τις ψήνετε στους 200° C 45’ – 50’ μέχρι να ροδίσουν.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Αρχείο Έθνος
60'
4

Υλικά

  • 5-6 πατάτες
  • 130 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μείξη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πάπρικα