Τηγανητοί σπανακοκεφτέδες με πράσο και κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το πράσο σε λίγο λάδι και μόλις μαραθεί ρίχνετε τα χορταρικά και τα μυρωδικά συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
- Ρίχνετε, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε, ψιλοκόβετε, αν χρειάζεται, κομμάτια που «αντέχουν» (κλωναράκια π.χ.) και μεταφέρετε τα σοταρισμένα χορταρικά όσο το δυνατόν χωρίς υγρά σε ένα μπολ.
- Μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτετε το αυγό, ελαφρά χτυπημένο και το τυρί. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά όση τριμμένη φρυγανιά χρειαστεί, ώστε να αποκτήσετε ένα μείγμα σχετικά στεγνό, που να πλάθεται.
- Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν απ' τη μια μεριά. Στη συνέχεια γυρνάτε κι απ' την άλλη. Βγάζετε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και να κρυώσουν ελαφρά (δένουν καλύτερα οι γεύσεις τους) και σερβίρετε συνοδεύοντας με ντιπ γιαουρτιού-μαγιονέζας ή σκέτο γιαούρτι με πάπρικα.
Tip Με την ποσότητα αυτή βγαίνουν 8 - 10 κεφτεδάκια.