Συνταγές | «Κομοτηνή στο πιάτο», εκδόσεις Κάπα Εκδοτική.

Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού από την Κομοτηνή

Εικόνα: «Κομοτηνή στο πιάτο», εκδόσεις Κάπα Εκδοτική

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και κόβουμε ένα μικρό κομμάτι φλούδας στην ένωση του κοτσανιού.
  2. Τα ζεματίζουμε 3 φορές από 2 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα στύβουμε καλά και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα από τη μεριά που κόψαμε τη φλούδα σε μια πετσέτα καθαρή, για 6 ώρες.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα μανταρίνια, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα βράζουμε για άλλα 6 λεπτά, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού. (Σ.σ. Αφού φτιάξετε τα μανταρίνια θα πρέπει να τα διατηρήσετε σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς).
Λίγα λόγια για τη συνταγή. Ένα από τα πλέον παραδοσιακά γλυκίσματα της Κομοτηνής μπαίνει στην εποχή της παρασκευής του. Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Κομοτηνή στο πιάτο» των Θεανώς Πασχάλη και Ζαφείριου Τσάκου, εκδόσεις Κάπα Εκδοτική. Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο και τους συγγραφείς πατώντας εδώ. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: «Κομοτηνή στο πιάτο», εκδόσεις Κάπα Εκδοτική
400'
30

Υλικά

  • 30 μικρά, σχεδόν άγουρα μανταρίνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι