Συνταγές | ICookGreek

Ψητές γλυκοπατάτες με πικάντικο ντιπ ξινομυζήθρας

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Απλώστε σε ταψί ή λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί. Αδειάστε τις γλυκοπατάτες επάνω, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι, και ελαιόλαδο και ανακατέψτε τις καλά με τα χέρια να πάνε τα υλικά παντού. 
  2. Ψήστε τις γλυκοπατάτες σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρά τραγανές.
  3. Ανακατέψτε την ξινομυζήθρα με τη σάλτσα πιπεριάς. Η ποσότητα της σάλτσας είναι ενδεικτική. Στην πραγματικότητα, τη ρυθμίζετε εσείς ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλετε το ντιπ ξινομυζήθρας και ποια σάλτσα πιπεριάς θα χρησιμοποιήσετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
45'
6

Υλικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χονδρό, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι ξινομυζήθρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πιπεριάς (sriracha ή πράσινο ταμπάσκο) ή λίγες σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο