Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι με ψηλά τοιχώματα και ροδίζετε το χοιρινό κι απ’ τις δυο πλευρές. Το βγάζετε και το φυλάτε στην άκρη.
Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο ίδιο λάδι και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Ξαναβάζετε το χοιρινό στο σκεύος, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το αλκοολούχο.
Προσθέτετε νερό να μισοκαλύπτει τα υλικά και σιγοψήνετε μέχρι να εξατμιστεί, γυρίζοντας το κρέας ενδιάμεσα.
Συμπληρώνετε με λίγο νερό ακόμη, ρίχνετε και τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μείνει μόνο η σάλτσα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε δυο τρεις φορές.
Σερβίρετε το χοιρινό με τη σάλτσα μανιταριών συνοδεύοντας με αγριόρυζο ή ζυμαρικά.