Υγιεινή κουζίνα - Μπακαλιάρος φούρνου με πράσα και ντοματίνια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάτε το κρασί με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι.
Σκορπίζετε τα πράσα, τα ντοματίνια και τον άνηθο στον πάτο του ταψιού και περιχύνετε με το μισό μείγμα λαδιού-λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Ψήνετε για 20'.
Βάζετε τα κομμάτια του ψαριού πάνω στα μισοψημένα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20'-25'. Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας -αν θέλετε- με ρύζι ατμού.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
50'
4
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκου ή παστού (καλά ξαλμυρισμένου σε νερό τουλάχιστον για 1 μέρα) γύρω στο 1 κιλό