Συνταγές | ICookGreek

Υγιεινή κουζίνα - Μπακαλιάρος φούρνου με πράσα και ντοματίνια

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος αντικολλητικό χαρτί.
  2. Χτυπάτε το κρασί με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι. 
  3. Σκορπίζετε τα πράσα, τα ντοματίνια και τον άνηθο στον πάτο του ταψιού και περιχύνετε με το μισό μείγμα λαδιού-λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Ψήνετε για 20'.
  4. Βάζετε τα κομμάτια του ψαριού πάνω στα μισοψημένα λαχανικά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20'-25'. Σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντας -αν θέλετε- με ρύζι ατμού.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
50'
4

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου φρέσκου ή παστού (καλά ξαλμυρισμένου σε νερό τουλάχιστον για 1 μέρα) γύρω στο 1 κιλό
  • ο χυμός 2 μέτριων λεμονιών
  • 4 πράσα σε ροδέλες
  • 18-20 ντοματίνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί