Ζουμερά κεφτεδάκια σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με ελιές
Εκτέλεση
Λιώνετε το σκόρδο με λίγο αλάτι. Σε μεγάλο μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια -εκτός από το ελαιόλαδο και το αλεύρι- και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα για να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Για τη σάλτσα ντομάτας αχνίζετε το κρεμμύδι με 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να μαλακώσει. Όταν εξατμιστεί το νερό, προσθέτετε το λάδι και το σκόρδο και σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το μπαχάρι, λίγη ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό.
Όταν η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα ένα ένα τα κεφτεδάκια και τις ελιές, φροντίζοντας να τα καλύπτει η σάλτσα ντομάτας. Αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να πήξει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
60'
4
Υλικά
κιμάς: 1 κιλό ανάμεικτος (χοιρινός και μοσχαρίσιος)
κρεμμύδι: 1 τριμμένο στον τρίφτη
σκόρδο: 1-2 σκελίδες
αυγό: 1 χτυπημένο
μπαγιάτικο ψωμί: 2 φέτες (ψίχα), μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
μαϊντανός: 2 κουταλιές, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα
αλεύρι: για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
ντομάτες: 500 γρ., χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες