Συνταγές | ICookGreek

Για τον καφέ - Μουστοκούλουρα Τρίπολης με πετιμέζι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τη σόδα με το πετιμέζι, όπου έχετε προσθέσει και το νερό.
  2. Σε μεγάλο δοχείο ανάμειξης ή το μίξερ, αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι.
  3. Πρσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή. Δίνετε στα κουλουράκια το σχήμα που θέλετε και τα απλώνετε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 12'-20', ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών που φτιάξατε.
Tip. Οι αναλογιές είναι για 100 κουλούρια μεσαίου μεγέθους, αν θέλετε να φτιάξετε λιγότερα χρησιμοποιήστε σε όλα τα υλικά τη μισή ποσότητα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
50

Υλικά

  • 3 νεροπότηρα ελαιόλαδο (αν θέλετε το αναμειγνύεται με ελαφρύτερο στη γεύση σπορέλειο)
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 ½ νροπότηρο πετιμέζι όπου έχετε προσθέσει ½ ποτήρι νερού
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1.200 - 1.300 γρ. αλεύρι