Συνταγές | ICookGreek

Δευτέρα χωρίς κρέας - «Πράσινα» μπιφτέκια με σπανάκι και τυρί

ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε πολύ καλά τα κρεμμύδια. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
  2. Βάζετε το σπανάκι και το καρότο στο μπλέντερ ή τον πολυκόφτη, τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτετε το σοταρισμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρυγανιά ή το ψωμί, το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί. Ρίχνετε το χτυπημένο αυγό λίγο λίγο (μπορεί να μην το χρειαστείτε όλο), δημιουργώντας ένα μείγμα που να πλάθεται. Φτιάχνετε οκτώ μπιφτέκια.
  4. Περνάτε ένα ένα τα μπιφτέκια από το αλεύρι και τα αφήνετε για λίγο στο ψυγείο. Τα τηγανίζετε στο υπόλοιπο καυτό λάδι για περίπου 5' από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε σκέτα με πράσινη σαλάτα ή σε ψωμάκια με ντομάτα και τη σάλτσα της αρεσκείας σας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, έτοιμο για χρήση
  • 1 καρότο καθαρισμένο
  • 5 φέτες ψωμί σε ψίχουλα ή 150 γρ. τρίμμα φρυγανιάς
  • λίγο μοσχοκάρυδοο
  • 140 γρ. τυρί τσένταρ ή ανάμεικτα τυρία τριμμένα
  • 1-2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις