Συνταγές | ICookGreek

Λιχουδιά για το βράδυ - Στριφτάρια σφολιάτας με ζαμπόν, τυρί και σάλτσα ντομάτας

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε τα φύλλα σφολιάτας με λίγη μουστάρδα και σάλτσα ντομάτας (ή κέτσαπ). Πασπαλίζετε με χοντροτριμμένο πιπέπρι.
  2. Στρώνετε στο ένα φύλλο τις φέτες τυριού και από πάνω τις φέτες ζαμπόν.
  3. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και κόβετε τις σφολιάτες με τη γέμιση σε 12 στενές λωρίδες. 
  4. Παίρνετε λωρίδες σφολιάτας ανά δύο, έτσι όπως είναι η μία πάνω στην άλλη, και τις στριφογυρίζετε μαζί σαν κορδόνι.
  5. Αραδειάζετε τα στριφτάρια σε ταψί με στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε την επιφάνεια με αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15'-18' περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Tip. Αν τα στριφτάρια είναι πολύ μακρία, μπορείτε να τα κόψετε στη μέση.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
8

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 6 φέτες ζαμπόν 
  • 6 φέτες τυρί του τοστ 
  • 4-5 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • λίγη μουστάρδα
  • χοντροκομμένο πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο