Συνταγές | Αρχείο: Έθνος/EatMe

Όλα σ' ένα σκεύος - Συναγρίδα με ντομάτα, ελιές, κάππαρη και σταφίδες

Εικόνα: Αρχείο Έθνους/EatMe

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C και μουλιάζετε τις σταφίδες.

Ρίχνετε στο τηγάνι (ή σε όποιο άλλο σκεύος χρησιμοποιήσετε που να μπαίνει και στο φούρνο) το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τις σταφίδες, την κάππαρη και το σκόρδο και μαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να πιει τα υγρά της. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το κρασί κι ανακατεύετε.

Βάζετε στο σκεύος τις φέτες συναγρίδας και τις καλύπτουμε με τη σάλτσα. Ρίχνετε και τις ελιές και μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά.

Όταν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, το πασπαλίζετε, αν θέλετε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε το ψάρι και με λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Αρχείο Έθνους/EatMe
45'
2

Υλικά

  • 4 φέτες συναγρίδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη και καλά σουρωμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρες σταφίδες
  • 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
  • 60 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι και πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)