Συνταγές | Αρχείο Έθνους

Σπιτικό επιδόρπιο - Βερίκοκα σε σιρόπι με ρούμι και βανίλια

Εικόνα: Αρχείο Έθνους

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και βυθίζετε τα βερίκοκα όπως είναι ολόκληρα για 1΄. Κατόπιν με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρετε μέσα σε παγωμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε καλά. 

2. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα δεμένο σιρόπι. Ρίχνετε τα βερίκοκα μέσα και συνεχίζετε το βράσιμο για 2΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει. 

3. Ξανατοποθετείτε το γλυκό στη φωτιά να πάρει μία βράση και το αφήνετε πάλι να κρυώσει. 

4. Προσθέτετε στα σιροπιασμένα βερίκοκα τη βανίλια, το αλκοόλ και το ρούμι. Ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε σε βαζάκια. Τα διατηρείτε εκτός ψυγείου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Αρχείο Έθνους
25'
6

Υλικά

  • 300 γρ. βερίκοκα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml νερό
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 750 ml καθαρό αλκοόλ 90% vol
  • 100 ml ρούμι άσπρο