Λιχουδιά - Τηγανίτες με κολοκυθάκια και ντιπ γιαουρτιού
Εκτέλεση
- Στύβετε καλά ή σκουπίζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε τα υγρά τους. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τα αυγά και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν, το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ξεχωριστό μπολ.
- Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των κολοκυθιών και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το χυλό με κουταλιές που να απέχουν λίγο μεταξύ τους. Μόλις πήξουν και χρυσίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες σας να ψηθούν κι απ' την άλλη. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού ή αγιολί.
Tip. Κάντε κλικ σο ντιπ της αρεσκείας και βρείτε συνταγή για τζατζίκι, αγιολί ή ντιπ γιαουρτιού.