Καπονάτα – Συνταγή για μελιτζάνες με ιταλιάνικο ταμπεραμέντο

Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις μελιτζάνες. Συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να τηγανιστούν.
- Σε άλλο σκεύος ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το ξίδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύετε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν σάλτσα.
- Ρίχνετε τη σάλτσα στις μελιτζάνες, αλατίζετε και μαγειρεύετε όσο χρειαστεί να απορροφήθουν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε την κάππαρη ή τις ελιές και το κουκουνάρι, πασπαλίζετε με βασιλικό και σερβίρετε.
Σημείωση: Το φαγητό τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο. Αν θέλετε προσθέτετε στις μελιτζάνες κυβάκια ωμής ντομάτας.