Συνταγές | Αρχείο Έθνους

Καπονάτα – Συνταγή για μελιτζάνες με ιταλιάνικο ταμπεραμέντο

Εικόνα: iStock

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις μελιτζάνες. Συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να τηγανιστούν.
  2. Σε άλλο σκεύος ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το ξίδι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύετε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν σάλτσα.
  3. Ρίχνετε τη σάλτσα στις μελιτζάνες, αλατίζετε και μαγειρεύετε όσο χρειαστεί να απορροφήθουν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε την κάππαρη ή τις ελιές και το κουκουνάρι, πασπαλίζετε με βασιλικό και σερβίρετε. 

Σημείωση: Το φαγητό τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο. Αν θέλετε προσθέτετε στις μελιτζάνες κυβάκια ωμής ντομάτας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: iStock
40'
2

Υλικά

  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2-3 μελιτζάνες σε κύβους
  • 2 ντομάτες τριμμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ελές ή κάππαρη και καβουρντισμένο κουκουνάρι για το γαρνίρισμα