Συνταγές | ICookGreek

Σνακ - Μπαγκέτες γεμιστές με σάλτσα πέστο, αγγιναράκια και λιαστές ντομάτες

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε πρώτα τη μπαγκέτα στα 3 κομμάτια και κατόπιν κάθε κομμάτι στη µέση, κατά µήκος, Αφαιρείτε σχεδόν όλη την ψίχα. Καλύπτετε και τις δύο πλευρές της μπαγκέτας µε το πέστο.
  2. Κόβετε σε µεγάλα κοµµάτια τις λιαστές ντοµάτες και τις αγκινάρες και  τις ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το τυρί-κρέμα και τα χτυπάτε για λίγο. Προσθέτετε το βασιλικό, το μαϊντανό και τις ελιές και ανακατεύετε καλά.
  3. Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε με το μείγμα τυριού και λαχανικών τις μπαγκέτες. Προσθέτετε τα κυβάκια φρέσκια ντομάτας.
  4. Ξαναδίνετε στα κομμάτια μπαγκέτας το αρχικό σχήμα,τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κόβετε τις γεµιστές μπαγκέτες σε φέτες πάχους 1,5εκ. Τις τοποθετείτε σε µια πιατέλα και τις σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
15'
4

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντοµάτες σε λάδι στραγγισμένες
  • 1 φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι αγκιναράκια στο λάδι στραγγισμένα
  • 10 πράσινες ελιές ή ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα πέστο έτοιμη ή σπιτική
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό, xoντρoκοµµένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες µπαγκέτες
  • αλάτι, πιπέρι