Συνταγές | ICookGreek

Vegetarian λιχουδιά - Πιτσάκια με κρεμμύδια, μανιτάρια και τυριά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε από τα φύλλα σφολιάτας τετράγωνους δίσκους σε όποια διάσταση επιθυµείτε και διπλώνετε ελαφρά προς τα µέσα τις άκρες για να δηµιουργήσετε θήκες.
  2. Ζεσταίνετε το µισό λάδι ή το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα µανιτάρια. Προσθέτετε το κρασί και αλατοπίπερο και βράζετε για 10’, µέχρι να εξατµιστούν εντελώς τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα φρέσκα µυρωδικά και αφήνετε το µείγµα να κρυώσει.
  3. Τηγανίζετε πολύ ελαφρά στο υπόλοιπο λάδι ή βούτυρο τις ροδέλες κρεµµυδιών και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Απλώνετε πάνω σε κάθε σφολιατάκι λίγη µουστάρδα, βάζετε λίγα µανιτάρια και µια ποσότητα από το τριµµένο τυρί και από πάνω τοποθετείτε 3-4 ροδέλες κρεµµυδιών.
  5. Ψήνετε τα πιτσάκια στους 170 °C για 20’ και σερβίρετε µέχρι να ροδίσουν, αφού γαρνίρετε -αν θέλετε- µε κουκουνάρι ή φύλλα ρόκας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 µέτρια κρεµµύδια ξερά, κοµµένα σε ροδέλες ψιλοκοµµένα
  • 2 κουταλιές της σούπας µουστάρδα απαλή
  • 4-5 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκα ανάµεικτα µυρωδικά (θυµάρι, βασιλικός, µαϊντανός) ψιλοκοµµένα
  • 200 γρ. µανιτάρια
  • 250 γρ. τυρί γκούντα τριµµένο σε χοντρό τρίφτη
  • 4-5 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κουκουνάρι καβουρδισµένο ή φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)