Συνταγές | ICookGreek

Για την όρεξη - Πιπεριές και ντοματίνια με χαλούμι και ξίδι βαλσαμικό

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ψήνετε τις πιπεριές κομμένες στη μέση, στους 200° C, για 25΄-30΄. Όταν μαλακώσουν και μαυρίσουν, αφαιρείτε τις φλούδες, τα κοτσανάκια και τους σπόρους και τις κόβετε σε λωρίδες.
  2. Σοτάρετε ελαφρά τα ντοματάκια με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Τα βγάζετε από το τηγάνι ή και προσθέτετε το χαλούμι κομμένο σε φέτες. Το ψήνετε να μαλακώσει γυρνώντας απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι, τους σπόρους μουστάρδας, το σκόρδο, αλατοπίπερο και το μισό ψιλοκομμένο δυόσμο.
  4. Ανακατεύετε τις πιπεριές και τα ντοματάκια με το ντρέσινγκ, απλώνετε από πάνω το ψημένο χαλούμι και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο φρέσκο δυόσμο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
35'
6

Υλικά

  • 3 κόκκινες, 2 πορτοκαλιές και 2 πράσινες πιπεριές
  • 300 γρ. χαλούμι
  • 350 γρ. ντοματάκια Κρήτης κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 3 κουταλιές φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουταλάκι γλυκού σπόρους μουστάρδας
  • λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο των λαχανικών
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο