Συνταγές | Αρχείο Έθνους

Πράσινη κουζίνα - Χόρτα μαγειρευτά με κολοκυθάκια και φρέσκα φασολάκια

Εικόνα: Αρχείο Έθνους

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα βλίτα ή όποια χόρτα επιλέξετε και τα καθαρίζετε πετώντας τα πιο χοντρά κοτσανάκια τους.
  2. Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια και τα κόβετε στη μέση, αν είναι μεγάλα.
  3. Βάζετε στην κατσαρόλα τα βλίτα με τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες και ρίχνετε μισό λίτρο νερό και αλάτι.
  4. Μαγειρεύετε το φαγητό για 25-30 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα.
  5. Αν δείτε πως πάει να στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτετε λίγο βραστό νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε τον μαϊντανό, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Αρχείο Έθνους
40'
4

Υλικά

  • 500 γρ. χόρτα (βλίτα, ραδίκια ή άλλα)
  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 500 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι