Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Μελωμένες παντσέτες με μουστάρδα στο φούρνο ή στο σχαροτήγανο - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες, τις κόβετε στη μέση, τις ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά τους και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 45’.
  2. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μούλτι. Χτυπάτε μέχρι να διαλυθούν καλά -ιδιαίτερα προσέχετε να διαλυθεί εντελώς ο κύβος.
  3. Βάζετε τις παντσέτες σε ένα μπολ, αδειάζετε μέσα και όλο το περιεχόμενο του μούλτι και τους ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο. Με τα χέρια βοηθάτε τα υλικά να ανακατευτούν καλά και να καλύψουν τις παντσέτες.

Στο φούρνο (με τον διακόπτη στο γκριλ)

  1. Αφού ψήσατε για 45’ τις πατάτες, ακουμπάτε τις παντσέτες επάνω τους.
  2. Συνεχίζετε το ψήσιμο αυτή τη φορά στο γκριλ για 10’ από την κάθε τους πλευρά τοποθετώντας το ταψί στην πάνω πάνω θέση.

Στο σχαροτήγανο

  1. Ακουμπάτε τις παντσέτες στο σχαροτήγανο και ψήνετε για 3’-4’ από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Αν θέλετε στο σχαροτήγανο, ψήνετε στη συνέχεια και κρεμμύδια, ντομάτες ή πίτες για συνοδευτικό.

Για τη σος

  1. Χτυπάτε τη μουστάρδα με το μέλι και σερβίρετε μαζί με τις παντσέτες.

Σημείωση: Τα πεντανόστιμα, ζουμερά και χορταστικά παντσετάκια, ιδανικά για το οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
60'
4

Υλικά

  • 1 κιλό πανσέτες χοιρινές κομμένες λεπτές και χτυπημένες
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κρεμμύδι ξερό σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • xυμό από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. μέλι