Συνταγές | ICookGreek

Πράσινη κουζίνα - Ρύζι με κρόκο Κοζάνης και ξηρούς καρπούς

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’. Σβήνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρις ότου απορροφηθεί.
  2. Ρίχνετε κατόπιν τη μισή ποσότητα του ζωμού λαχανικών και βράζετε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό ανακατεύοντας περιστασιακά. Συνεχίζετε προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό και τον Κρόκο Κοζάνης (μπορείτε να βάλετε και σαφράν στη θέση του) και αφήνετε πάλι να απορροφηθεί το υγρό ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το ρύζι.
  3. Καβουρντίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι το κουκουνάρι, τα φιστίκια και τα φουντούκια. Αλατοπιπερώνετε το ρύζι και το σερβίρετε με μπόλικους ξηρούς καρπούς.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • ρύζι μακρύκοκκο ή αρμπόριο: 500 γρ.
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο: 3 - 4 κουταλιές της σούπας
  • λευκό ξηρό κρασί: 100ml
  • ζωμός λαχανικών: 1.200 ml
  • κρόκος Κοζάνης: 12 γρ.
  • κουκουνάρι: 40 γρ.
  • φουντούκια: 40 γρ. χοντροκομμένα
  • φιστίκια Αιγίνης: 40 γρ.
  • αλάτι, πιπέρι