Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Πασχαλινό τραπέζι: Αρνάκι κλέφτικο «λουκούμι» - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια (στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα το μέγεθος). Τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το σκόρδο σε φετάκια και το κρεμμύδι κομμένο κι αυτό σε χοντρές φέτες, την πιπεριά και τα καρότα, όλα χοντροκομμένα. Προσθέτετε ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  2. Στρώνετε στο ταψί κομμάτια αλουμινόχαρτα σταυρωτά, όπως βλέπετε στο βίντεο, για να μη φεύγει καθόλου η θερμοκρασία. Απλώνετε πάνω τους μία λαδόκολλα και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά. Σκορπίζετε τα κλαδάκια του δενδρολίβανου ή όποιου άλλου μυρωδικού σας αρέσει (ρίγανη, θυμάρι κ.λπ.).
  3. Αλατοπιπερώνετε καλά το αρνί και το πασπαλίζετε με ρίγανη. Το τοποθετείτε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά. Περιχύνετε το αρνί με το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Το τυλίγετε καλά καλά, με τον τρόπο που βλέπετε στο βίντεο, και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για δυόμισι ώρες.
  4. Όταν το ανοίξετε, το κρέας θα έχει γίνει λουκούμι, αλλά δεν θα έχει πάρει ακόμη χρώμα. Σε αυτό το σημείο θα το ανοίξετε, θα ρίξετε την κεφαλογραβιέρα και θα το ψήσετε για 45 ακόμη ανοιχτό.

Σημείωση: Το πεντανόστιμο αρνάκι, ιδανικό για το πασχαλινό τραπέζι λίγων ατόμων, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Περισσότερες συνταγές με κατσικάκι ή αρνί θα βρείτε εδώ

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
195'
6

Υλικά

  • 1 1/2- 2 κιλά αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 300 γρ κεφαλογραβιέρα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1/2 μάτσο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι.