Σπιτικό γλυκό - Κέικ μπανάνας με ρούμι και λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το γάλα και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίχνετε μέσα στη ζύμη τις μπανάνες ψιλοκομμένες, ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μείγμα σε ταψί ή 2 φόρμες μακρόστενες τις οποίες έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνετε στους 180? C σε προθερμασμένο φούρνο για 40’ λεπτά περίπου και κατόπιν το αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και ρίχνετε τη λευκή σοκολάτα τριμμένη ανακατεύοντας να λιώσει. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας το ρούμι, ανακατεύετε και αποσύρετε απ’ τη φωτιά. Αλείφετε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.