Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Πανεύκολο γιουβέτσι με ανάμεικτα θαλασσινά – Δείτε βίντεο

Εικόνα: Open TV

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα να βράσουν 1.200 γρ. νερό.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκορδάκι. Ρίχνετε την πιπεριά και τον κύβο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε και τα θαλασσινά (ξεπαγωμένα) και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη (3’-4’).
  3. Προσθέτετε το κριθαράκι, βράζετε για 5’ ακόμη και ρίχνετε μέσα τα 1.200 γρ. καυτό νερό.
  4. Πασπαλίζετε με τον βασιλικό, σκεπάζετε το φαγητό και αποσύρετε από τη φωτιά. Το κριθαράκι θα τραβήξει τα υγρά και θα μαγειρευτεί χωρίς να λασπώσει.

Σημείωση: Το νόστιμο κριθαράκι θαλασσινών πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Open TV
20'
4

Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κατεψυγμένο μιξ θαλασσινών (μύδια, γαρίδες, καλαμάρι, χταπόδι) που το έχετε βγάλει να ξεπαγώσει
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι - πιπέρι και 1 μάτσο βασιλικός ψιλοκομμένος