Συνταγές | ICookGreek

Ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό – Ριζότο με αρακά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τον αρακά τα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδια 7΄-8΄, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ξανθαίνουν τα κρεμμύδια.
  2. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει διάφανο. Κατόπιν ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και το νερό (σε τριπλάσιο όγκο από το ρύζι) σε δόσεις βράζοντας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συστηματικά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Αν το νερό σας απορροφηθεί πριν το χρόνο βρασμού που δίνει η συσκευασία, προσθέτε λίγο καινούριο, χλιαρό.
  4. Καβουρντίζετε το κουκουνάρι μέσα στο λάδι και το προσθέτετε στο μείγμα με το ρύζι. Ρίχνετε το δύοσμο, το μπλε τυρί και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για να λιώσει το τυρί και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας και πιπέρι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 150 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος ή άλλο φρεσκοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας σας
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 80 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κύβος ή συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών 
  • 130 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες