Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Νηστίσιμα και vegan: Μανιτάρια στιφάδο – Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Αχνίζετε στο λάδι τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκορδάκι, τα καρότα, τις πατάτες και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  2. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με κρασί. Ρίχνετε την ντομάτα με τον πελτέ και το δενδρολίβανο.
  3. Ρίχνετε νερό τόσο ώστε να μισοκαλυφθούν τα υλικά. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20’ σκεπασμένο.
  4. Στη συνέχεια ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ρίχνετε τα μυρωδικά και περιμένετε να εξατμιστούν τα υγρά σιγά σιγά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Σημείωση: Το νόστιμο λαδερό πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
45'
4

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, χονδροκομμένα
  • 2 καρότα, σε κομμάτια
  • 3 μεγάλες πατάτες, χοντροκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100ml κρασί
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δεντρολίβανο
  • αλάτι- πιπέρι