Συνταγές | ICookGreek

Του φούρνου - Πένες ογκρατέν με αρακά και καρότα

Εικόνα: ICookGreek.Com

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αδείαζετε σε ένα μπολ.
  2. Αναμειγνύετε την μπεσαμέλ με το κεφαλοτύρι και αλατοπίπερο και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μπολ. 
  3. Σοτάρετε στη 1 κουταλιά βούτυρο τον αρακά και το καρότο. Τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα των ζυμαρικών και ανακατεύετε. 
  4. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο και αντικολλητικό σκεύος και το πασπαλίζετε με φρυγανιά. Απλώνετε μέσα το μείγμα με τα ζυμαρικά και ψήνετε στους 180° -200° C 45'. 
Tip. Αν πάρετε έτοιμο μείγμα μπεσαμέλ, θα τη φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της, αλλιώς ανατρέξτε στη σπιτική συνταγή πατώντας εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek.Com
60'
4

Υλικά

  • 300 γρ. πένες
  • 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ (έτοιμη ή σπιτική)
  • 350 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 150 γρ. αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο) βρασμένο 
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο βρασμένο 
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λίγη φρυγανιά τριμμένη για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο