Συνταγές | ICookGreek

Red Velvet Cup Cakes - Τα φλογερά, κόκκινα κεράσματα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο. Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά, ένα ένα, και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμειγνύετε σε ένα φλιτζάνι το ξίδι με τη μαγειρική σόδα. Μόλις αφρίσει το προσθέτετε στο μείγμα του κέικ.

2. Ρίχνετε στην κρέμα γάλακτος το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-αυγών το μείγμα του αλευριού και την κόκκινη κρέμα ανακατεύοντας να αφομοιωθούν.

3. Αλείφετε με λίγο βούτυρο μια μεγάλη φόρμα για μάφιν και στρώνετε στις θέσεις χάρτινες θήκες για κεϊκάκια. Μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα (προσοχή, να μη φτάσει πάνω πάνω). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 25’. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν καλά.

4. Ετοιμάζετε την επικάλυψη (frosting) φρέσκου τυριού. Χτυπάτε το τυρί-κρέμα και το μασκαρπόνε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Την προσθέτετε στο μείγμα των φρέσκων τυριών και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά.

5. Διακοσμείτε τα κέικ με την επικάλυψη και αν θέλετε να παρουσιάσετε μια γλυκιά «υπερπαραγωγή» στολίζετε με επιπλέον καλούδια -κατακκόκινα μάκαρον ή μπισκότα red velvet..

Tip. Ξέρατε ότι το Red Velvet Cake έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του '30 και το Μεγάλο Κραχ και ότι αρχικά για να χρωματιστεί η ζύμη χρησιμοποιούνταν παντζάρια; Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ιστόρια του εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
0'
0

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 γρ.) αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας (15 γρ.) κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι (113 γρ.) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι (300 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό (4 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1-2 κουταλιές της σούπας (μάξιμουμ 20 γρ.) χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή όσο υποδεικνύει η συσκευασία του)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (4 γρ.) ξίδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (4 γρ.) μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη (frosting) φρέσκου τυριού-κρέμα

  • 225 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. ανθότυρο ή μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (4 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι (115 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 1/4 φλιτζάνι (300 ml) κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης