Συνταγές | ICookGreek

Καθημερινό τραπέζι - Κοτόπουλο με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες. Στραγγίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το γύρισμα με την κουτάλα για 5’-6’, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ξανθύνει ελαφρά.
  3. Προσθέτετε τις πιπεριές, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2’-3’ και σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μαϊντανό και τη φέτα. Τα σοτάρετε όλα και μόλις αρχίσει να λιώνει η φέτα, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Tip. Αν σας αρέσει το σουσάμι, μπορείτε να προσθέσετελίξο ξανθό ή μαυροσούσαμο στο τέλος του μαγειρέματος.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκαλο και πέτσα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λάδι ή σε άλμη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος