Συνταγές | ICookGreek

Χοιρινό πρασοσέλινο - Ένα έξοχο, παραδοσιακό πιάτο

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το σέλινο, το ζεματίζετε 2΄-3΄ σε άφθονο νερό και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες.
  2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
  3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και κατόπιν ρίχνετε το σέλινο, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρις ότου τα χορταρικά μαραθούν. Προσθέτετε ξανά το κρέας, λίγο νερό και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα 15΄, ελέγχοντας κάθε τόσο τα υγρά του.
  4. Όταν το φαγητό βράσει, παίρνετε αρκετό από το ζουμί του, το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και το ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στη δεμένη κρέμα. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα αυγολέμονου, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει παντού και σερβίρετε.
Tip. Μπορείτε να φτιάξετε πιο ελαφριά σάλτσα χωρίς κορν φλάουρ. Δείτε πώς πατώντας εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
75'
4

Υλικά

  • 1 ½ κιλό χοιρινό κρέας πλάτη, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό σέλινο
  • 500 γρ. πράσα
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένο
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο

  • λεμόνια: 2
  • αυγά: 2
  • κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας