Συνταγές | ICookGreek

Γιορτινή και δροσερή - Παντζαροσαλάτα με πράσινο μήλο και γιαούρτι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
  2. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο.
  3. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, το μήλο, τα καρύδια και τη σάλτσα. Η παντζαροσαλάτα σερβίρεται κρύα.
Tip. Εξοικονομήστε χρόνο φτιάχνοντας την παντζαροσαλάτα με τα έτοιμα βραστά παντζάρια που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
50'
4

Υλικά

  • παντζάρια: 500 γρ. χωρίς τα πράσινα φύλλα τους
  • πράσινο μήλο: 1, σε κυβάκια
  • καρυδόψιχα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού χοντροκομμένη
  • μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος
  • αλάτι: λίγο

Για τη σάλτσα

  • στραγγιστό γιαούρτι: 250 γρ.
  • μαγιονέζα: 150 γρ.
  • σκόρδο: 2 σκελίδες
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε