Παράξενη και υπέροχη - Αλλιώτικη τάρτα σπανάκι με κράκερ και κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Για τη βάση και την επικάλυψη
- Αλέθετε τα κράκερ στο μπλέντερ και ρίχνετε μέσα το λιωμένο βούτυρο και το τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα).
- Απλώνετε τα 2/3 από το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 26 εκ. ώστε να καλυφτεί ο πάτος, τα πλαϊνά της και το πιέζετε καλά με τα δάχτυλα και το βάζετε στην κατάψυξη για 5-10΄.
- Βάζετε σε ένα μπολ (επίσης στην κατάψυξη) το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης, για να σφίξει.
Για τη γέμιση
- Σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του. Ρίχνετε το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Λιώνετε τη φέτα και το ανθότυρο σε μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι, το αλατοπίπερο, τον άνηθο και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύετε καλά. Τέλος ρίχνετε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια (όταν κρυώσουν λίγο) και ξανανακατεύετε.
- Αδειάζετε το μείγμα της γέμισης στη φόρμα με τη βάση από κράκερ και την απλώνετε ομοιόμορφα. Ανοίγετε με τον πλάστη το υπόλοιπο μείγμα γαλέτας σε χοντρό φύλλο και το στρώνετε πάνω από τη γέμιση, καλύπτοντάς την. Ψήνετε την τάρτα στους 160°-170 °C στον αέρα για 35΄-40΄.
- Αφήνετε για 20΄ να κρυώσει, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.