Ψωμάκια της στιγμής: Χωρίς αναμονή για φούσκωμα - Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Κάνετε μια λακούβα στο αλεύρι, προσθέτετε την μπίρα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αν θέλετε βάζετε και λίγη φέτα ή κάποιο φρέσκο μυρωδικό, όπως θυμάρι.
- Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ζυμαράκι που να πλάθετε.
- Φτιάχνετε ψωμάκια και τα ψήνετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 25' περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν όμορφο, ρόδινο χρώμα.
Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου ως συμπληρωματική σε μια κολοκυθόσουπα βελουτέ που επίσης αξίζει κανείς να δοκιμάσει.