«Πράσινη» κουζίνα - Μανιτάρια κρασάτα με πατάτες κι ελιές
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μανιτάριαμε νωπή πετσέτα ή τα ξεφλουδίζετε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε 5΄-6΄ τις πατάτες, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5΄ ακόμη ανακατεύοντας συχνά. Σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε.
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Στο τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό, τις ελιές και το τυρί και ανακατεύετε προσεκτικά. Αφήνετε να λιώσει το τυρί μέσα στο μείγμα των μανιταριών και τα σερβίρετε αμέσως.