Τρώμε στο τέταρτο! Πένες με κοτόπουλο, μπρόκολο και λιαστή ντομάτα - Δείτε βίντεο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους για 2' όμως λιγότερα.
- Σοτάρετε το κοτόπουλο στο λάδι σε δυνατή φωτιά και φαρδύ σκεύος. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε λίγη πάπρικα, τη λιαστή ντομάτα και το μπρόκολο και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
- Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε για λίγο. Προσθέτετε στο ίδιο σκεύος και τις πένες με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε αλατοπίπερο, παρμεζάνα και ανακατεύετε λίγο ακόμη πριν σερβίρετε.
Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.