Συνταγές | ICookGreek

Φτιάχνουμε πατατοσαλάτα με ελιές, καρύδι και λιαστή ντομάτα

ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα της ρόκας και τα στραγγίζετε. Κατόπιν τα απλώνετε σε μια σαλατιέρα.
  2. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε 25΄-30΄. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
  3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Βάζετε σ’ ένα σέικερ το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, την πάστα ελιάς και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε καλά μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
  4. Σκορπίζετε στη σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες στη μέση, τις λιαστές ντομάτες, την καρυδόψιχα, τις ελιές και τους σπόρους από το ρόδι. Κατόπιν περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και τη σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.
Tip. Χρησιμοποιήστε και καρπούς από ρόδι για να δώσετε στη σαλάτα αυτή πιο γιορτινή όψη.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες μικρές, στρογγυλές
  • 3 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 80 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 7-8 ελιές Καλαμών
  • ο καρπός από μισό ρόδι (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ελιάς
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο