Συνταγές | ICookGreek

Με σπιτικό φύλλο - Πρασόπιτα με φέτα και ανθότυρο

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη ζύμη

  1. Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι, το λεμόνι και προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι δουλεύετε το αλεύρι με το υγρό ώσπου να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη.
  2. Τη ζυμώνετε μέσα στη λεκάνη, προσθέτοντας λίγο αλεύρι ακόμη ή νερό, αν χρειάζεται, για 10’ λεπτά περίπου. Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή στην υφή, ελαστική και λεία. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια ανοίγετε 6 μεγάλα φύλλα.

Ετοιμάζετε τη γέμιση

  1. Ζεματίζετε τα πράσα για λίγο σε νερό που βράζει. Χύνετε το νερό και βάζετε στη συνέχεια τα πράσα να βράσουν μέσα στο γάλα μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν το υγρό. 
  2. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και προσθέτετε τη φέτα, το ανθότυρο και τα 4 αυγά χτυπημένα. Προσθέτετε το πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο αλάτι.

Φτιάχνετε την πίτα

  1. Λαδώνετε ένα ταψί, στρώνετε δυο φύλλα που έχετε λαδώσει ενδιάμεσα, απλώνετε λίγη γέμιση, μετά πάλι λαδωμένο φύλλο και έπειτα γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πάνω πάνω βάζετε τα δυο τελευταία φύλλα λαδωμένα.
  2. Χαράζετε την πίτα και την ψήνετε στους 180? C περίπου 60', μέχρι να ροδίσει καλά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
90'
4

Υλικά

Για το φύλλο

  • 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά και 1 για το άλειμμα της επιφάνειας
  • 300 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 300 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • πιπέρι