Συνταγές | ICookGreek

Κοτόπουλο με ελιές, πράσα και γιαούρτι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τις ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές.

2. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τα πράσα. Τα σοτάρετε 7’-8’ ανακατεύοντας συχνά.

3. Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του κοτόπουλου. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το θυμάρι ή τη ρίγανη και ζεστό νερό που να μισοσκεπάζει το φαγητό. Το βράζετε για 30'-35' περίπου.

4. Δέκα λεπτά προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνετε τις ελιές.

5. Τέλος διαλύετε στη σάλτσα του φαγητού το γιαούρτι και το αφήνετε να πάρει μια βράση.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ή κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 10 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο