Συνταγές | Νικόλας Καρβέλας

Kόκορας κρασάτος με χοντρά μακαρόνια, μυζήθρα και καμένο βούτυρο - Δείτε βίντεο

Εικόνα: Open TV

Εκτέλεση

1. Για το καμένο βούτυρο. Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να βράζει. Όταν λιώσει και ξανθύνει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε μπολ χωρίς να αφήσετε να πέσουν και τα μαύρα, καμένα κομματάκια από τον πάτο της κατσαρόλας.

2. Ετοιμάζετε τον κόκορα. Βάζετε τον κόκορα σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τον ροδίζετε καλά από όλες τις μεριές. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, το μπαχάρι και την κανέλα. Ρίχνετε λίγο νεράκι και αφήνετε για 30' το φαγητό να μαγειρευτεί σκεπασμένο.

3. Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά. Βράζετε τα ζυμαρικά για 3' λιγότερα από όσο υποδεικνύει η συσκευασία τους. Αφαιρείτε τον κόκορα από την κατσαρόλα με τη σάλτσα και ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια, όπως είναι μισοβρασμένα. Τελειώνετε το μαγείρεμα των μακαρονιών στη σάλτσα για 2'-3'. Περιχύνετε τα μακαρόνια με το καμένο βούτυρο και τη μυζήθρα και σερβίρετε με τον κόκορα.

Σημείωση: Την απολαυστική συνταγή, ιδανική αν έχετε φίλους στο σπίτι καλεσμένους, πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Open TV
40'
8

Υλικά

  • 1 κόκορας περίπου 2-2,5 κιλά
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 150 γρ. κόκκινο κρασί
  • 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα τριμμένη
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο2
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη