Του τηγανιού – Κεφτεδάκια πεντανόστιμα
Εκτέλεση
- Ζυμώνετε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι και το ψωμί. Ρίχνετε τα αυγά, το κύμινο, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το ζύμωμα να ενσωματωθούν. Αφήνετε τον κιμά μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.
- Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε και τους αλευρώνετε. Τους τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σημειώσεις
Ούζο και κύμινο βάζουν στους κεφτέδες της Λέσβου. Μπορείτε να προσθέσετε κατά το ζύμωμα και φρέσκο, ψιλοκομμένο δυόσμο που τους πάει πολύ.