Συνταγές | ICookGreek

Του τηγανιού – Κεφτεδάκια πεντανόστιμα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι και το ψωμί. Ρίχνετε τα αυγά, το κύμινο, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το ζύμωμα να ενσωματωθούν. Αφήνετε τον κιμά μισή ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο.
  2. Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε και τους αλευρώνετε. Τους τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Σημειώσεις

Ούζο και κύμινο βάζουν στους κεφτέδες της Λέσβου. Μπορείτε να προσθέσετε κατά το ζύμωμα και φρέσκο, ψιλοκομμένο δυόσμο που τους πάει πολύ. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
0

Υλικά

  • 500-600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί χωρίς την κόρα (βρεγμένο και στραγγισμένο καλά)
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 1/2 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα