Συνταγές | Χριστίνα Τσαμουρά

Ώρα για γλυκό - Θεϊκό μπράουνι με κουβερτούρα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
  2. Λιώνετε ανακατεύοντας το βούτυρο με τα 200 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ένα μεταλλικό μπολ, δηλαδή, που θα βάλετε μέσα σε νερό που βράζει, ώστε να μην σας καούν τα ευαίσθητα υλικά). Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  3. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄. Προσθέτετε τη χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών το μείγμα αλευριού, τα καρύδια και την υπόλοιπη κουβερτούρα.
  4. Βουτυρώνετε και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμο ταψί. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις για 25΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Tip. Αν θέλετε, βάζετε στο μείγμα και 100 γρ. καρύδια ή καρύδια πεκάν.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
35'
8

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, φλούδες ή νιφάδες
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια σε σκόνη