Ζυμαρικά με προσούτο Ευρυτανίας, παρμεζάνα και σάλτσα ρόκας
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ρόκας ως εξής: καβουρντίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το θρυμματίζετε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη.
Χτυπάτε στο μπλέντερ ή σε γουδί τα 2/3 από τη ρόκα με το σκόρδο, το κουκουνάρι, το πιπέρι και τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα μέχρι να γίνουν μια πηχτή πάστα. Προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι χτυπώντας καλά μέχρις ότου το μείγμα γίνει μια ελαφριά σάλτσα.
Βράζετε τα ριγκατόνι ή τα άλλα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευσίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα ρόκας. Γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας, τις φλούδες παρμεζάνας ή και το προσούτο Ευρυτανίας.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
20'
4
Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι ή άλλα ζυμαρικά με κοντό σχήμα
80 γρ. φύλλα ρόκας πλυμένα
60 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη και επιπλέον φλούδες για το γαρνίρισμα