Συνταγές | ICookGreek

Σπιτικό τυρόψωμο με γραβιέρα και ντοματίνια

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

1. Διαλύετε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Την αφήνετε να μείνει 10'.

2. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνετε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και προσθέτετε εκεί τη διαλυμένη μαγιά, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύετε τα υλικά και ρίχνετε επιπλέον νερό, ώστε να γίνει η ζύμη.

2. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε 10' περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την ξαναβάζετε στο μπολ, τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος 2-2 1/2 ώρες, μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο.

3. Ξαναζυμώνετε τη ζύμη μερικά λεπτά και την τοποθετείτε πιέζοντας σε λαδωμένο ταψάκι. Τη σκεπάζετε με υγρή πετσέτα και την αφήνετε 30' για να φουσκώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

4. Πατάτε παντού με το δάχτυλό σας τη ζύμη για να κάνετε λακκουβίτσες. Πασπαλίζετε με γραβιέρα και δυόσμο και τοποθετείτε στις λακκουβίτσες τα ντοματίνια. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι. Ψήνετε το τυρόψωμο 20'-25' μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε προσεκτικά από τη φόρμα και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
6

Υλικά

Για τη ζύμη 

  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι

 Για τη γέμιση 

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο τριμμένο