Συνταγές | ICookGreek

Ελαφριά κουζίνα - Φιλέτο ψαριού σουβλάκι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψαχνό του ψαριού σε κομμάτια 4-5 εκ.
  2. Ετοιμάζετε τη μαρινάτα ως εξής: Ανακατεύετε το λαδολέμονο με το κρασί, τη δάφνη, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο. Τοποθετείτε το ψάρι σε φαρδύ σκεύος και το περιχύνετε με τη μαρινάτα. Το βάζετε σκεπασμένο στο ψυγείο 2-3 ώρες.
  3. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες (το εξωτερικό μέρος τους για να μπορούν να σταθούν στο σουβλάκι). Κόβετε σε κομμάτια τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Περνάτε το ψάρι σε σουβλάκια, βάζοντας ανάμεσα ντομάτα, πιπεριά, δάφνη και κρεμμύδι.
  4. Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ 8’-10’ από κάθε πλευρά. 
  5. Στο μεταξύ βράζετε 10’ τη μαρινάδα που περίσσεψε. Περιχύνετε τα σουβλάκια ζεστά με τη μαγειρεμένη μαρινάδα.
Tip. Αν χρησιμοποιήσετε ντοματίνια αντί για ντομάτες, απλώς κόψτε τα στη μέση.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
35'
4

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι καθαρό ψαχνό (ξιφίας, τόνος,  σολομός χωρίς πέτσες και κόκαλα)
  • 4 μικρές σφιχτές ντομάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο λαδολέμονο
  • αλάτι, πιπέρι