Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή ψηστιέρα το χαλούμιμέχρι να ροδίσει από τις δυο πλευρές και σερβίρετε τις ψημένες φέτες τυριού σε πιάτο ή πιατέλα.
Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με 3 κουταλιές λάδι και το αφήνετε να κρυώσει. Το σκορπίζετε πάνω από το τυρί μαζί με το μπούκοβο ή το τσίλι και το μισό ξερό βασιλικό.
Τοποθετείτε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο ξερό βασιλικό, σκορπίζετε το κουκουνάρι και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
15'
4
Υλικά
ντομάτες: 2 ώριμες και σφιχτές, κομμένες σε 8 ροδέλες
χαλούμι: 400 γρ. κομμένο σε 8 στρογγυλές ή ορθογώνιες φέτες
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
δύοσμος ή βασιλικός: 1 κουταλάκι αποξηραμένος και μερικά φρέσκα φυλλαράκια