Κολοκυθάκια τουρσί με μαϊντανό, κάππαρη και πιπεριές
Εκτέλεση
Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και μετά σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε με λεπτό μαχαίρι.
Τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη, αλατίζετε, ανακατεύετε και προσθέτετε το μαϊντανό και τις πιπεριές και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τα κολοκύθια σε γυάλινο βάζο, προσθέτετε την κάππαρη και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Κλείνετε το βάζο και το αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Σερβίρετε προσθέτοντας την τελευταία στιγμή το βαλσαμικό ξίδι, τριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με φλούδες παρμεζάνας.