Χοιρινό κατσαρόλας με πατάτες και πιπεριές

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία με 1 λίτρο χλιαρό νερό το χοιρινό και το αφήνετε για ένα 20λεπτο περίπου ξαφρίζοντας κατά περιόδους. Το βγάζετε από το σκεύος.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο σε καθαρό σκεύος και ροδίζετε το κρέας. Προσθέτετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετε έως ότου τα λαχανικά μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Στη συνέχεια σβήνετε με κρασί, ρίχνετε τον κύβο και ανακατεύετε έως ότου διαλυθεί και μειωθούν τα υγρά. Προσθέτετε 1 ποτήρι καυτό ζωμό από αυτό που έβρασε το κρέας και αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
  4. Ρίχνετε το ντοματάκι και τις πατάτες και συμπληρώνετε με ζωμό ή ζεστό νερό.  Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • 700 γρ. ψαρονέφρι σε κύβους ή χοιρινό σε μπουκιές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια