Συνταγές | ICookGreek

Vegetarian ιδέα - Ριζότο με κολοκυθάκια, κρόκο Κοζάνης και κεφαλοτύρι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 4'-5' ανακατεύοντας διαρκώς. 
  2. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει διάφανο. Κατόπιν ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και νερό (τριπλάσιο όγκο από το ρύζι) και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο λίγο ζεστό νερό.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα με το ρύζι (όταν μαλακώσει) το δυόσμο, το διαλυμένο κρόκο, το κεφαλοτύρι και το λάδι. Ανακατεύετε και σερβίρετε το ριζότο αμέσως. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή Καρολίνα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κολοκυθάκια μαζί με τα λουλούδια τους
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κρόκος Κοζάνης διαλυμένος σε 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κύβος λαχανικών