Συνταγές | ICookGreek

Μπριζολάκια κρασάτα με πουρέ πατάτας

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα μπριζολάκια σε πλαστικό δοχείο, τις πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τις αλείφετε με τη μουστάρδα. Προσθέτετε το μισό λάδι και το κρασί, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε 1 ώρα γυρίζοντάς τις συχνά.
  2. Ψήνετε τα μπριζολάκια σε ταψάκι μαζί με το λάδι τους ή στη σχάρα αλείφοντάς τα με το λάδι τους για περίπου 20’.
  3. Στο μεταξύ αναμειγνύετε τον πουρέ με το σκόρδο, το τυρί και αλατοπίπερο. Σερβίρετε τις μπριζόλες μαζί με τον πουρέ.

Tip. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό πουρέ, ανακαλύψτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
80'
4

Υλικά

  • 4 μπριζολάκια γάλακτος (μοσχαρίσια ή χοιρινά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1/2 του φλιτζανιού του τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 4 κουταλιές πεκορίνο ψιλοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πουρές πατάτας έτοιμος ή σπιτικός για το σερβίρισμα