Συνταγές | ICookGreek

Νηστίσιμο γλυκό - Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Εικόνα: ICookGreek.com

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι και καβουρντίζετε την κανέλα σε σκόνη. Στη συνέχεια ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε τη ζάχαρη με το νερό περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε το ξύλο της κανέλας, το γαρίφαλο, τις φλούδες του πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
  3. Σουρώνετε το σιρόπι που ετοιμάσατε μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσθέτετε και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρις ότου ο χαλβάς να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα.
  4. Τοποθετείτε το χαλβά σε φόρμα και τον αφήνετε μέχρι να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε προαιρετικά με κανέλα.
Tip. Αν θέλετε τα αμύγδαλα να τοποθετηθουν σε συγκεκριμένη θέση, δεν θα τα προσθέσετε στο μείγμα αλλά θα τα βάλετε με το χέρι στις θήκες της φόρμας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek.com
30'
8

Υλικά

  • σιμιγδάλι: 1 ποτήρι χοντρό & 1 ποτήρι ψιλό
  • λάδι: 1 ποτήρι σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • κανέλα σε σκόνη: λίγη
  • αμύγδαλα: 1 φλιτζάνι ασπρισμένα

Για το σιρόπι

  • ζάχαρη: 2 ποτήρια
  • νερό: 4 ποτήρια
  • γαρίφαλο: λίγο
  • πορτοκάλι: 2 φλούδες
  • κανέλα: 1 ξυλάκι